כך תהפכו גם את המטבח למקום אטרקטיבי

איך להפוך את חלל המטבח לחלל אטרקטיבי? מה אפשר לעשות מבלי ליצור חור בכיס על מנת שהמטבח יהיה מעוצב ומזמין? ואיך לתכנן את גודל המטבח כך שישרת את צרכינו? הכל ועוד במאמר שלפניכם.

במקומות שבהם מתבשלים המאכלים שמחממים לנו את הנפש, נחשפים הסודות הכמוסים ביותר. את זה אמרו חכמים כבר מזמן. אך יש כמה סודות שעוזרים לנו להפוך את המקום הזה, שבהרבה בתים הוא לב לבה של יחידת המגורים, למשודרג עד כדי כך שלא רוצים לצאת ממנו לשום חלל ביתי אחר.

עולם עיצוב המטבחים עבר כברת דרך ארוכה לאורך השנים, הן ברמת התפיסה הכוללת לגבי ייעודו התפקודי של המטבח והן לגבי המקום שהוא תופס במרחב הביתי. עולם עיצוב המטבח הולך ומתרחב, ונוספים מדי שנה אינספור מוצרים ואביזרים שיכולים להפוך את החיים שלנו לקצת יותר נוחים.

החומרים המסורתיים, עץ, פורניר ופורמייקה, פינו מקום למתכות, לחומרים פלסטיים שונים, ועברו בעצמם מתיחת פנים מרעננת. במטבח העכשווי, שמתאפיין על ידי המגמה העיצובית היום בקווים נקיים וזורמים, אנחנו מוצאים הרבה שילובים מעניינים ובלתי שגרתיים בין סוגים שונים של חומרים, של צבעים, של מרקמים ושל תחושות.

ככל שחולפות השנים, כך גם האופציות שמציע המטבח המודרני בכל מה שנוגע לפתרונות אחסון ועבודה (כי הרי בכמות כלי המטבח שאגרנו עם השנים אנחנו יכולים להאכיל יבשת שלמה) – גדלות, והופכות לטריקיות ולמתוחכמות יותר.

היום אפשר למצוא ארונות שנפתחים על בסיס הידראולי לנוחות שליפה והכנסת כלים, מגשים נשלפים ומסתובבים שמאפשרים מקסימום אחסון במינימום מקום, והרשימה עוד ארוכה.

המטבח של ימינו הוא לא רק מקום לבשל או לאכול בו. זה מקום שתמיד נעים לערוך בו שיחה אינטימית, אחד על אחד, עם מישהו מהמשפחה, מקום לטפל בו בניירת או לעשות בו שיעורי בית. לכן לא מפתיע שבדירות המודרניות חלל המטבח ממוקם בדרך כלל בסמוך לחלל הסלון המשותף, דבר שמאפשר אופציות של מבט ושל קשרים בין שני החללים.

הדבר הביא גם ליצירתם של מטבחים פתוחים, ללא מחיצות, ולדרכים מקוריות ושימושיות ליצור, בכל זאת, תחימה של המטבח כחלל נפרד. כך לדוגמא הדלפק וה"אי", שבימים כתיקונם משמשים לאכילה, אבל בכיף ישמשו כמקום האידיאלי לזרוק בו את המפתחות כשחוזרים הביתה או כפינה האידיאלית לשתות בה בכיף את הקפה של הבוקר.

כדי שגם המטבח הפרטי שלכם יהיה מקום מיוחד במינו, כדאי לגזור ולשמור כמה טיפים יעילים וממזריים, שיעשו למטבח רק טוב:

1. מרחב התנועה במטבח חשוב כמעט כמו מה שהמטבח מכיל. אף אחד מאיתנו לא נהנה, הרי, לבשל או לאכול בצפיפות, נכון? כדאי להקפיד על תכנון מדויק שיאפשר להסתובב במטבח בחופשיות ובמינימום מוגבלות.

2. מטבח קטן יכול להיות הזדמנות. אם גם במטבח שלכם קשה כבר אפילו להכניס סיכה, אולי כדאיח לשקול להסיר מחיצות ולפתוח את המטבח לחללים שסמוכים אליו. ככה תתקבל אשליית מרחב גדולה יותר, יגדל מרחב התמרון וחוויית השהיה במטבח תהיה מושפעת ממה שקורה בשאר הבית.

3. מטבח הוא לא מחסן. אם נקלעים למצוקת אפסון, צריך לזכור שגם למטבח יש קיבולת משלו. בדיוק בשביל ערמת כלים ישנה וסדוקה ובשביל סרוויס התה שהביאה הדודה מפולניה יש מחסן.

4. לא צריך למהר לעשות לעצמנו חור בכיס אם המטבח שלנו כבר לא עושה לנו את זה כתמול שלום. לפעמים מספיק צבע חדש, טפט (כן, אותו אביזר נוסטלגי שהיום עושה קמבק באיכות ובמראה משופרים) או ציפוי יעשו הבדל של שמים וארץ.

5. לא מומלץ לחסוך באביזרי מבטח כמו ברזים איכותיים, חיפויים ומשטח עבודה, כי בכל מה שקשור אליהם ככל שיחזיקו מעמד יותר זמן הרי זה משובח.

6. כמו בכל תחום עיצובי אחר, אל תפחדו להעז ולפנטז. חשוב לזכור שאין חובה להתאים אחד לאחד את המטבח לשאר חלקי הבית, אלא הוא יכול להיות סוג של מוקד מרכזי ומיוחד.

אז מי אמר שמטבח הוא רק מקום לאוכל?

המאמר באדיבות – בוטיק מטבחים – המקום שלך לחידוש מטבחים

Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter